IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:09 | 22 февруари 2019
Обновен: 02:51 | 28 февруари 2024

Румънец се съгласи на мач с Кобрата

Промоутърът на Богдан Дину твърди, че е станало недоразумение

По материала работи: Пламен Янков
Румънец се съгласи на мач с Кобрата

Ден след като промоутърите на Кубрат Пулев (26 победи, 13 нокаута) обявиха, че носителят на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) ще излезе за първия си мач в САЩ на 23 март, но все още няма уговорен съперник, такъв се появи.

 

Промоутърът на румънеца Богдан Дину (18 победи, 14 с нокаут и 1 загуба) заяви пред ESPN, че клиентът му ще се качи на ринга срещу Кобрата и всъщност никога не е отказвал срещата.

 

"След като разговарях с моя партньор Сорин Флореа от King Promotion в Румъния, разбрах, че става по-скоро въпрос за недоразумение, а не че те не искат да се бият. Първо си писахме съобщения, но след това се чухме по телефона и успяхме да се разберем доста бързо. Уведомихме Top Rank и подписахме договора. Дину очаква с нетърпение да се върне в Америка и да се бие с Пулев", заяви Грег Коен.

 

Така Кобрата ще може да излезе на ринга отново, след като в последния си мач в София победи Хюи Фюри и стана основен претендент за световната титла в тежка категория, която е притежание на Антъни Джошуа.

 

Дину има само една загуба в кариерата си. Тя дойде през ноември 2018 г., когато Джарел Милър го нокаутира в четвъртия рунд, за да спечели правото да се изправи срещу Джошуа на 1 юни.

Коментари

Новини Варна