IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
10:09 | 14 март 2019
Обновен: 14:45 | 25 април 2024

С перфектни треньори и много труд държим летвата високо

Това е формулата на успеха според състезателката на ПСК „Черно море“ Бояна Кирчева

По материала работи: Деян Михайлов
С перфектни треньори и много труд държим летвата високо

Благодарение на прекрасните ни треньори, мотивацията, с която работят, и трудът, който полагаме, успяваме да държим летвата високо и да постигаме върхови резултати.

Това според Бояна Кирчева е формулата на успеха, която носи положителни резултати на най-добрия плувен клуб у нас – ПСК „Черно море“. Талантливата варненка бе избрана за най-добра състезателка на „Черно море“  по точки на ФИНА за 2018 г. Нейн личен треньор е главният наставник на тима - Никола Петров.


През изминалата година плувкинята с ангелско лице и тяло на богиня спечели 4 шампионски титли на 200 и 400 м свободен стил, четири 2-ри места на 50 и 100 м свободен стил и 8 медала от щафети на 25 и 50-метров басейн.


Бояна оценява личното си представяне за изминалия сезон премерено, споделяйки че е добро: „Надявам се тази година да надградя постиженията си, ще гоня още по-високи резултати“. „Виждам резерви в старта, обръщането и подводното – винаги е възможно още по-добро изпълнение“, коментира Кирчева. Тя оценява като най-силен за 2018 г. стартът й на 200 м свободен стил (751 т.). Желанието й е да работи повече върху издръжливостта си и детайлите по дистанцията. Основната й цел е концентрирана върху подобряване на личните й постижения.


Нейният клуб изпрати фантастична 2018 г., с впечатряващи резултати. За трета поредна година ПСК „Черно море“ доминира във всички възрасти в родното плуване и е комплексен шампион на страната и носител на „Купа България“ за всички възрасти сред 63 клуба.


Варненци оглавиха годишната класация на федерацията с 3060, 57 стотни. През изминалата година плувците от клуба са спечелили в държавните шампионати рекордните 133 медала – 61 златни, 41 сребърни и 31 бронзови. В ПСК „Черно море“ е изградена стабилна възрастова пирамида – работи се изключително сериозно – от деца през юноши младша и старша, до мъже и жени.

Коментари

Новини Варна