IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
20:09 | 18 март 2019
Обновен: 03:01 | 28 февруари 2024

България срещу Норвегия, Дания и Грузия в ЕВРОлигата по плажен футбол

Националите бяха сред поставените тимове за турнира

По материала работи: Деян Михайлов
България срещу Норвегия, Дания и Грузия в ЕВРОлигата по плажен футбол

Националният отбор на България по плажен футбол попадна в една група с тимовете на Норвегия, Дания и Грузия в 22-ото издание на най-силния турнир на Стария континент - ЕВРОлигата. 

"Трикольорите" ни ще играят между 5 и 7 юли в португалския град Назар. Именно там през миналата година те постигнаха исторически успех, печелейки кръг от надпреварата след успехи и в трите си мача - над Андора, Чехия и един от сегашните ни съперници Норвегия. Впоследствие възпитаниците на Симеон Христов стигнаха до третото място в Дивизия "Б", надигравайки на финалите в Сардиния Англия и отново скандинавците.


Благодарение на изключително си представяне в последните няколко сезона "лъвовете" бяха днес сред водачите при тегленето на жребия, което се случва за първи път в родната история на плажния футбол. 


Победителят в групата се класира директно за Суперфиналите, домакин на които отново ще е Португалия - град Фигейра да Фош. Вторият от предварителния поток в Назаре ще трябва да изчака развитието на останалите групи, за да разбере дали ще бъде измежду трите отбора с най-добри показатели, които също ще вземат квоти за финалния турнир през септември.

Коментари

Новини Варна