IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
21:01 | 20 март 2019
Обновен: 16:58 | 29 февруари 2024

Илиан Илиев: Може да започнем с някои от младите срещу ЦСКА

Треньорът на Черно море коментира победата над Черноморец Балчик с 5:1

По материала работи: Пламен Янков
Илиан Илиев: Може да започнем с някои от младите срещу ЦСКА

Илиан Илиев коментира победата на Черно море над Черноморец Балчик с 5:1, играна на стадион "Младост" във Варна.

 

“Целта на контролата бе тези хора, които не са играли, да влязат също в игрови ритъм. Да компенсират игровото време, в което са изостанали. Имаше и някои грешки, но в тези контроли като цяло не е важна играта, а е важно отношението на играчите, а то беше позитивно”.

 

Относно бразилеца Родриго, треньорът на “моряците” сподели: "По принцип може да играе и на трите позиции зад нападателя. Накрая игра и като нападател. Познаваме му качествата, но му трябва малко адаптация. Знаем, че е добър футболист, но трябва да се адаптира към футбола у нас. Няма да даваме персонални оценки, но като цяло сме доволни от всички”.

 

Целта тази седмица е да презаредим батериите и да се готвим за мача с ЦСКА. Не сме решили дали да не дадем почивка на някои основни играчи в някои от мачовете, тъй като всички мачове са еднакво важни, както с ЦСКА и Левски, така и с Ботев за купата. Целта ни беше да видим дали можем да разчитаме на повече футболисти за мачовете. Виктор Генев, Стефан Станчев и Цецо Панов имат проблеми след последния мач, но не са такива, че да ги оставят за дълго време извън строя, предполагам, че в петък ще тренират”, каза още специалистът.

 

“Моряците” трябва да работят предимно в завършващата фаза и в контрола над топката, което е решаващо в мачове със силни противници. В четири от шестте мача след подновяване на първенството не сме допуснали гол, това е добър атестат за работата на отбора в защита, макар че и там имаме пропуски”, каза още Илиев. Математически възможно е отборът да достигне до третото място, но най-важното нещо според наставника на варненци е добрата игра, всичко останало е следствие.

 

“Излизаме, за да се опитваме всеки мач да играем добре и да подобряваме играта си, ако можем да интегрираме някои от младите футболисти, които видяхте, че се представиха на доста добро игра и със сигурност може да започне срещу ЦСКА някои от тях, защото показват, че е дошъл моментът да бъдат титуляри”, сподели Илиан Илиев.

 

Треньорът на Черно море подчерта, че има коренна промяна в отношението на Кононго към тренировъчния процес и когато се завърне пак ще е опция за ляв защитник.

 

Пресслужба на ПФК Черно море

Коментари

Новини Варна