IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:40 | 20 март 2019
Обновен: 22:37 | 25 април 2024

В Барселона се надяват да вземат Де Лихт до месец

Каталунците са предложили на Аякс оферта в размер на 60 милиона евро

По материала работи: Пламен Янков
В Барселона се надяват да вземат Де Лихт до месец

След като вече си осигуриха услугите на Френки де Йонг, от Барселона са по следите на друг холандец и се надяват, че могат да приключат и тази сделка в следващия месец. SPORT съобщава, че каталунците са предложили на Аякс оферта в размер на 60 милиона евро за Матейс де Лихт и вярват, че привличането му може да стане факт в съвсем скоро време, отбелязва sportal.bg. 

 

Подобно на разбирателството при трансфера на Де Йонг, в предложението за Де Лихт също са заложени множество бонуси, които амстердамци ще получат в бъдеще. На “Камп Ноу” планират да предложат на Матейс договор за пет години, точно както се случи и при Френки. 

 

Близки до клуба източници на изданието твърдят, че в редиците на “блаугранас цари оптимизъм относно този трансфер, а вече приключената сделка за Де Йонг ще бъде изцяло в плюс при преговорите. Де Лихт е желан още и от Ювентус, Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен), но към момента везните от негова страна клонят изцяло към Барселона. 

 

19-годишният централен бранител се превърна в най-младият капитан в историята на Аякс - това се случи през март миналата година, а преди месец той стана и най-младият капитан в елиминационен мач от Шампионската лига - срещу Реал Мадрид.

Коментари

Новини Варна