IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
19:54 | 22 март 2019
Обновен: 04:03 | 21 април 2024

„Левски Лукойл“ надигра „Черно море Тича“ във Варна

Още през първото полувреме „сините“ взеха комфортен аванс, който задържаха до края на мача

По материала работи: Пламен Янков
„Левски Лукойл“ надигра „Черно море Тича“ във Варна

Снимка Национална Баскетболна Лига, фейсбук

 

 

„Левски Лукойл“ надигра „Черно море Тича“ във Варна със 103:68. Още през първото полувреме „сините“ взеха комфортен аванс, който задържаха до края на мача и така записаха 17-и успех от началото на сезона в НБЛ.


Още в началните минути „сините“ се възползваха от високите си играчи в подкошието и Калоян Иванов и Никола Маравич бяха безпощадни в атака. „Моряците“ разчитаха на стрелба от далечно разстояниеq с която успяваха да поддържат равенството и дори успяха да поведат с точка в средата на първата четвъртина – 13:12. Постепенно „Левски“ заздрави защитата си, открадна няколко топки поред и с бързи атаки успя да натрупа аванс. След серия от 4-17 точки „сините“ затвориха първите десет минути с аванс от 12 точки – 17:29.


Играчите на „Черно море Тича“ допускаха много грешки при изнасянето на топката и преднината на гостите до 17 точки. До почивка домакините пробваха да променят развоя на срещата, но така и не успяваха да направят голяма серия от точки. Със сирената Цветомир Куртев бе фаулиран, изпълни 3 фаула и фиксира резултата на полувремето – 39:53.


След подновяването на играта „сините“ продължиха да доминират на игрището. Допълнително стрелбата им от далечно разстояние също потръгна и бързо преднината им набъбна на повече от 20 точки. До края на срещата нищо не се промени на терена. „Левски Лукойл“ записа 17-и успех със 103:68 и е само на победа от спечелването на редовния сезон.   


Най-резултатен за победителите бе Никола Маравичс 14 точки, Асен Великов завърши с дабъл-дабъл – 11 точки и 10 асистенции. За „моряците“ най-полезен бе Георги Боянов с 13 точки и 7 борби и 8 откраднати топки.

 

АЛЕКСАНДЪР ГЪЛЪБОВ

 

Четете още 

„Рилски спортист“ се измъкна „сух“ от Варна

Георги Боянов получи наградите си за MVP за януари и февруари

Коментари

Новини Варна