Огромен успех за варненци в първенствата ни по киокушин
В Бургас „Нихонто“ записа злато, сребро и 2 бронза, ТИМ имат второ и трето място
Публикувана: 14 Apr 2019 | 17:58 От: Борис Проданов

Шампионатът на страната по киокушин за 8- и 10-годишни деца се проведе в бургаската зала „Младост“ с участието на 240 състезатели от почти всички клубове в Българската карате киокушин федерация.

Голям успех постигна „Нихонто“ (Варна), с наставник сенсей Захари Дамянов – абсолютен световен шампион по киокушин и треньор на националните отбори на БККФ. В първенството до 8 и 10 г. на татамито излязоха 20 от възпитаниците на сенсей Дамянов. Златен медалист, при децата до 8 г. в категория до 30 кг., стана Христо Христов. Останалите състезатели на "Нихонто" се класираха, както следва: Васил Кисьов (деца до 8 г., кат. до 30 кг, 2-ро място), Пламен Пенев (деца до 8 г., кат до 30 кг, 3-то място), Борис Тодоров (деца до 8 г., кат до 25 кг, 3-то място).


Сенсей Дамянов заяви, че е изключително удовлетворен от представянето на своите състезатели и че за него СК "Нихонто" се развива в правилна посока, защото възпитаниците му показват упоритост, целеустременост и достойна игра на татамито.


В надпреварата Филип Николов от ТИМ (Варна) се класира 3-ти на ката и 5–ти на кумите при 10-годишните. Алекс Стоянов спечели сребърен медал при децата до 8 г.

„Отлично представяне на нашите момчета. Радо Николов беше секундант на отбора, а Теодор Буров и Стоян Иванов – част от съдийския състав“, написаха във „Фейсбук“ от клуб ТИМ.


Предният уикенд в Стара Загора се проведе шампионатът на страната за мъже, жени, юноши и девойки. От ТИМ в Града на липите Радо Николов игра в по-горната възрастова група и се класира 2-ри на ката и 3-ти на кумите. Никола Кючуков е 4-ти на ката, а Христо Николов остана 5-ти.

 

Още по темата: Варненци се изявиха на киокушин и в "Купа Шумен"

Коментари ( 0 )