IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:56 | 15 април 2019
Обновен: 04:44 | 17 април 2024

Футболната асоциация на Англия обяви рекордни приходи

Телевизионните права продължават да бъдат най-големият приход на средства за организацията

По материала работи: Деян Михайлов
Футболната асоциация на Англия обяви рекордни приходи

Английската футболна асоциация (ФА) обяви приходи 376 милиона паунда за сезон 2017-2018. Резултатите важат за финансовата година, която приключва през юли 2018 г., и организацията бележи ръст на приходите с 25 милиона паунда.


През 2016-2017 година приходите на ФА бяха 351 милиона.


Телевизионните права продължават да бъдат най-големият приход на средства за организацията. За миналата година те възлизат на 225 милиона паунда. Освен рекордните приходи от ФА обявиха, че са инвестирали в подобряването на футбола в Англия 128 милиона паунда.


От ФА очакват още по-големи приходи в края на финансовата 2018-2019 година. В следващия отчет в сила ще влязат новите сделки с редица спонсори. ФА подписа 12-годишен договор с доставчика на спортна екипировка "Найки", както и тригодишно удължаване на сделката с авиокомпанията "Емирейтс" за спонсор на ФА къп. Другите спонсори на организацията са Budweiser, Pitch и IMG.


"ФА се намира в отлично финансово състояние. Благодарение на това ние ще продължим да подкрепяме с пълни сили развитието на английския футбол. Много важен за нашия проект е комплексът "Сейнт Джордж парк", който ни позволява да подготвяме всички отбори", каза председателят на ФА Мартин Глен.

Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна