IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
20:41 | 17 април 2019
Обновен: 21:17 | 19 април 2024

Григор срещу Надал в четвъртък следобед

Двубоят ще бъде на централния корт и ще започне около 16 часа българско време

По материала работи: Пламен Янков
Григор срещу Надал в четвъртък следобед

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал в най-зрелищния осминафинален сблъсък от тенис турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло, съобщи sportal.bg.

 

Двубоят ще бъде на централния корт и ще започне около 16 часа българско време, като ще бъде предаван директно в спортните канали на А1. Програмата започва в 12:00 часа, като преди това трябва да се проведат срещите Стефанос Циципас - Даниил Медведев и Новак Джокович - Тейлър Фриц.

 

Това е 13-и мач между Надал и Димитров и съответно ще е повторение на полуфинала им в Монте Карло миналата година. Краля на клея има 11 победи и 1 поражение срещу Григор, като мачовете им на червено са пет, а единствено в Монте Карло, но на полуфинал през 2013-а, Димитров е печелил сет.


Любопитен факт е, че Надал е най-честият противник на Григор в Световния тур, защото срещу никого друг българинът не се е изправял толкова често. Той има по 11 сблъсъка с Анди Мъри и Давид Гофен, а срещу нито един друг тенисист няма повече от 9 двубоя.

Коментари

Новини Варна