IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
17:44 | 17 април 2019
Обновен: 04:43 | 17 април 2024

Официално: Айнтрахт откупи головата си машина

“Орлите” платиха клаузата в договора за преотстъпване на Лука Йович, който бе под наем на “Комерцбанк Арена” именно от лисабонския гранд

По материала работи: Пламен Янков
Официално: Айнтрахт откупи головата си машина

Айнтрахт (Франкфурт) осъществи дългоочакван ход в навечерието на втората четвъртфинална битка с Бенфика в Лига Европа, съобщи sportal.bg. “Орлите” платиха клаузата в договора за преотстъпване на Лука Йович, който бе под наем на “Комерцбанк Арена” именно от лисабонския гранд. 

 

21-годишният сръбски нападател бе със статут на преотстъпен от португалците във Франкфурт от 2017 година насам, а днес сделката за постоянното му преминаване при носителите на Купата на Германия бе официализирано. Юношата на Цървена звезда е подписал договор с Айнтрахт до 30 юни 2023 година. 

 

“Развитието на Лука при нас е много обнадеждаващо. Никога не е стояло под съмнение това, че искаме да го вземем за постоянно. Той е играч с невероятни умения, а този ход е изключително важен както за нас, така и за него”, коментира сделката спортният директор на клуба Фреди Бобич. 

 

Йович се наслаждава на най-силната си кампания като професионалист и в 40 мача за Айнтрахт във всички турнири е вкарал 25 гола и е направил 7 асистенции (17 гола и 6 асистенции в Бундеслигата и още 8 гола и 1 голово подаване в Лига Европа). Стойността на сделката не се съобщава в официалното съобщение, но по непотвърдена информация става дума за сума от порядъка на 7 милиона евро. 

Коментари

Новини Варна