IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
14:07 | 18 април 2019
Обновен: 04:43 | 17 април 2024

Стефчо Христов очаквано определен за спортист на март

Отборната награда грабна „Варна Сити“ за шампионската титла по футзал

По материала работи: Деян Михайлов
Стефчо Христов очаквано определен за спортист на март

Напълно очаквано световният шампион по вдигане на тежести Стефчо Христов от ТК „Титан“ бе избран за спортист на Варна за месец март. Негов личен треньор е Живко Николов. Стефчо спечели три златни медала от Световното първенство в Лас Вегас - в двете движения и в многобоя. Надпреварата беше за кадети до 17 г. Стефчо Христов бе обявен и за спортист №1 на варненското Спортно училище за миналия месец.

„Спечелих титлата в Лас Вегас с огромна преднина – сподели Стефчо Христов. – Общо 25 кг в двубоя, бях пред съперниците си. Имаше шанс в изтласкването да вдигнат повече от мен, но ние се борихме за първото място. Ако противниците бяха сложили повече килограми на щангата, и аз щях да направя това, но не се наложи.“ Христов участва на шампионата без личния си треньор. „Тактиката я определихме преди началото на състезанието.  Треньорите, с които бях в Лас Вегас, ми помагаха най-вече кога да излизам и колко трябва да сложа на щангата. На тренировки вече вдигам 152 и 172 кг. На шампионата стартирах с лека тежест и се притесних от неуспешния си опит, но след това всичко си дойде на мястото. Сега вече се подготвям за Европейското първенство за юноши, което ще се проведе в Молдова. Но първо трябва да видим дали ще успея да вдигна тези тежести, които се изискват. Целта ми в тази надпревара е да вляза в шестицата. Другото европейско първенство е  за кадети до 17 години в Констанца, където целта е първото място.“ 


За отбор на Варна за март бе определен тимът по футзал на „Варна Сити“, които станаха шампиони на България. Играещ мениджър на отбора е Благовест Марев.


Победител в онлайн анкетата стана състезателят на ПСК „Елит спорт“ Георги Йорданов, 53,73 %. Той спечели три златни медала при 13-годишните на силен международен турнир в Сърбия. Негов треньор е Пламен Йорданов. Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“, награди призьорите в анкетата.

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна