IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
21:40 | 19 април 2019
Обновен: 04:43 | 17 април 2024

Пея си изпя песента срещу Надал

Рафа с нова чиста победа в Монте Карло

По материала работи: Пламен Янков
Пея си изпя песента срещу Надал

Испанецът Рафаел Надал продължава похода си към 12-а титла от турнира "Мастърс" в Монте Карло след много трудна победа със 7:6(1), 6:3 над непоставения аржентинец Гуидо Пея. Надал се класира за полуфиналите след 2 часа и 22 минути игра на корт "Рение III", като това определено бе най-трудният му мач на клей от много време насам.


Испанецът бе в ролята на догонващ през почти целия първи сет, след като допусна пробив още в откриващия гейм на мача, пише Gol.bg. Малко след това Пея също загуби подаването, но аржентинецът реализира пробиви и при следващите два сервис гейма на Надал, за да поведе с 4:1.


Пея имаше два сервиса, за да направи резултата 5:1, но ги пропусна и вместо това Надал направи обрат, за да поведе за първи път в резултата с 5:4 гейма. Последва нов изненадващ ход на корта, с който непоставеният аржентинец отново получи възможност да сервира за спечелването на сета при 6:5. Той обаче пак се провали, а в тайбрека Надал спечели първите шест разигравания и затвори сета с 6:1.


Мъките на Надал бяха доста по-малко във втория сет, в който той поведе в самото начало с пробив, но Пея върна надеждите си за сензационен обрат с пробив за 3:5. Още в следващия гейм обаче Надал успя да затвори мача и с това да се класира за 13-и път за полуфиналите. Там негов съперник ще бъде победителят от мача между хърватина Борна Чорич и италианеца Фабио Фонини.


Четете още: Гришо отпадна от топ 40
 

Коментари

Новини Варна