IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
10:57 | 20 април 2019
Обновен: 04:43 | 17 април 2024

"Вечното дерби": Левски ще спира ЦСКА по пътя към титлата

Двата тима се изправят един срещу друг от 17,15 часа

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Булфото

ЦСКА и Левски подновяват днес съперничеството си. От 17:15 часа на националния стадион започва вечно дерби номер 148. Аванс в Мач №1 на България имат сините, които спечелиха последните два сблъсъка с по 1:0 с автоголове на Черниаускас и Перейра. Те са ликували общо 55 пъти, армейците са го правили 53 пъти, равенствата са 39, а головата разлика е 206-201 в полза на тима от Борисовата градина.

 

Ситуацията преди сблъсъка е малко от рода на "Знам какво направи миналата пролет". Преди година обаче и двата тима имаха за какво да играят и бяха в битката за трофей - червените, както и сега, имаха шанс за дубъл, а сините се надяваха да спечелят Купата на България. Двата тима се срещнаха в битка за нея и Левски ликува след двата полуфинални сблъсъка (но се провали във финала). А армейците останаха с празни ръце, след като загубиха и спора за първото място с Лудогорец. Тази пролет тимът от „Герена" отдавна се пусна от хорото и в двете надпревари. И единственото, което може да направи, е отново да издърпа единия стол на вечния си съперник. Само за толкова стигат силите на възпитаниците на Георги Дерменджиев към момента. ЦСКА пък е надъхан до краен предел.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна