Селби се промъкна до осминафиналите в "Крусибъл"
Веселяка от Лестър изоставаше след първата сесия, като в един момент дори резултатът бе 1:5, но впоследствие успя да доведе нещата до 7:7
Публикувана: 23 Apr 2019 | 15:22

Трикратният шампион Марк Селби се нуждаеше от цялата си класа, за да осъществи обрат и да победи с 10:7 Ксинтон Жао в първи кръг на Световното първенство по снукър, съобщи sportal.bg. Веселяка от Лестър изоставаше след първата сесия, като в един момент дори резултатът бе 1:5, но впоследствие успя да доведе нещата до 7:7, след което и да спечели оказалите се последни три фрейма.

 

Селби този път не е считан за фаворит за титлата в “Крусибъл”, защото не се представя впечатляващо през сезона. 22-годишният му съперник от Китай пък прогресира значително през последните 12 месеца, като дори стигна първия си ранкинг полуфинал в Шампионата на Китай 2018.

 

“Много съм щастлив от победата, защото първият кръг винаги е потенциален подводен камък и може да се случи нещо изненадващо. Играл съм няколко пъти вече с Жао и знам, че той няма да се поддаде под напрежението и винаги ще си играе атакуващо - някои отбелязани от него топки бяха невероятни”, похвали противника си Селби.

 

В същото време Дейвид Гилбърт поведе с 6:3 срещу Джо Пери, като победителят ще играе с Марк Уилямс на осминафиналите.

Коментари ( 0 )