IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
21:33 | 24 април 2019
Обновен: 03:14 | 28 февруари 2024

3:3 на "Армията": Девет от Ботев изхвърлиха ЦСКА за купата

Гостите изравниха и стопиха шансовете на "Червените"

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Gol.bg

Ботев Пловдив се класира на финала за Купата на България след невиждана драма на реванша с ЦСКА.

 

Мачът на стадион "Българска армия" спокойно може да се определи като №1 у нас от началото на века и завърши при драматичното 3:3. Така с общ резултат 6:5 "канарчетата" си осигуриха участие в директната битка за трофея, където ще срещнат градския съперник Локомотив.

 

Ботев поведе насред София с 2:0 с голове през първото полувреме на Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. След почивката Али Соу намали, а Филип Филипов беше изгонен за втори жълт картон. По-късно Евандро направи 2:2, а в 84-ата минута Антонио Вутов беше изгонен директно от игра.

 

Причината беше оспорване за дузпа за ЦСКА, от която Соу покачи на 3:2. Но с девет души на терена гостите не се предадоха и Кристиан Димитров с глава прати "жълто-черните" на финал!

 

Статистиката показва, че двата отбора са играли 15 пъти помежду си за Купата. "Червените" спечелиха последните си две домакинства на пловдивчани – 2:1 и 4:1, с което прекъснаха серията от три поредни равенства помежду им в столицата.

 

Коментари

Новини Варна