IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
10:17 | 25 април 2019
Обновен: 11:38 | 16 март 2024

Ботев (Враца) с шанс да се доближи до Етър

Само точка е нужна на "виолетовите", за да си гарантират първото място в група "А" на втората осмица в първенството

По материала работи: Пламен Янков
Ботев (Враца) с шанс да се доближи до Етър

Отборите на Ботев (Враца) и Етър се изправят един срещу друг тази вечер в мач от 5-ия кръг в група "А" на втората осмица в първенството, съобщи sportal.bg. Само точка е нужна на "виолетовите", за да си гарантират първото място. Ако Ботев спечели, разликата между двата тима ще стане 3 точки и интригата около първата позиция ще се запази.

 

Врачани са единственият тим от група "А", който няма поражение в плейофната фаза. В два поредни кръга те вкараха по 5 гола - 5:0 срещу Верея и 5:2 срещу Витоша (Бистрица). Преди това направиха нулево равенство с Етър.

 

Андреас Васев и Йордан Апостолов са наказани и няма да бъдат на разположение на старши треньора Сашо Ангелов. В предни позиции днес ще започне Валери Домовчийски, подкрепян от Емил Стоев.

 

Наставникът на Етър Красимир Балъков също има някои кадрови проблеми. Аут заради наказния са халфовете Румен Руменов и Георги Сърмов. Очаква се на върха на атаката за "болярите" да стартира Флорент Боджадж, а Велко Батрович и Даниел Младенов да действат по двата фланга.

 

В първа лига Ботев (Враца) и Етър са се срещали общо 37 пъти, като балансът е 12 победи за Ботев, 8 равенства и 17 успеха за Етър. Головата разлика е 48:36 за тима от Велико Търново. Мачът днес е от 20:00 часа, а рефер ще е Никола Попов.

 

ППЛ - 31-и кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЕТЪР

 

Вероятни състави:

БОТЕВ (4-2-3-1): Костов; Тур, И. Миланов, Кавдански, Керчев; Гаджев, Мечев; Генов, Е. Стоев, П. Атанасов; Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов

 

ЕТЪР (4-2-3-1): Х. Иванов; З. Илиев, В. Василев, Гълъбов, К. Стоянов; Мане, Н. Колев; Младенов, Мартинович, Батрович; Боджадж
Старши треньор: К. Балъков

Коментари

Новини Варна