IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Спорт
11:55 | 25 април 2019
Обновен: 21:51 | 1 април 2024

Специалистът в “Крусибъл” даде само фрейм на китаец

Бари Хоукинс разгроми с 10:1 световния номер 28 Ли Хан и се класира безпроблемно за осминафиналите на Световното първенство по снукър

По материала работи: Пламен Янков
Специалистът в “Крусибъл” даде само фрейм на китаец

Специалистът по мачове в “Крусибъл” Бари Хоукинс разгроми с 10:1 световния номер 28 Ли Хан и се класира безпроблемно за осминафиналите на Световното първенство по снукър, съобщи sportal.bg. Въпреки че до момента през сезона Ястреба не лети особено високо и има само един финал в Шанхай Мастърс (загуба от Рони О’Съливан), в Шефилд той винаги е сред претендентите за сериозен рейд.

 

Хоукинс няма световна титла на сметката си, но през последните шест години е с най-много спечелени мачове в “театъра на мечтите” - 19 - и е най-постоянният играч с представянето си в този период. Той загуби финала от О’Съливан през 2013-а, след което записа четири класирания на полуфинал и едно на четвъртфинал през 2016-а.

 

Koлкото до Ли, той записа тежък дебют в “Крусибъл”, но все пак при 8:0 демонстрира добро присъствие на духа и отпразнува спечелването на единствения си фрейм, нищо че за всички бе ясно, че е само символично. Все пак за него едва ли е маловажно, че не сподели участта на сънародника си Хонгао Луо, който постави антирекорд по отбелязани точки и същевременно стана едва вторият в историята с поражение 0:10 в Шефилд - от Шон Мърфи.

 

Хоукинс набързо довърши двубоя във втората сесия с брейкове от 65 и 95 и сега ще очаква Кайрън Уилсън или Скот Доналдсон на осминафиналите.

Коментари

Новини Варна