IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:01 | 25 април 2019
Обновен: 04:40 | 17 април 2024

За трети път Варна приема силен международен турнир по плажен футбол

Надпреварата ще е от 16 до 19 май в морската столица и в нея се очаква да вземат участие силни отбори от Европа

По материала работи: Пламен Янков
За трети път Варна приема силен международен турнир по плажен футбол

За трета поредна година във Варна ще се проведе изключително силен международен турнир по плажен футбол, домакин на който е шампионът на България МФК Спартак. Надпреварата ще е от 16 до 19 май в морската столица и в нея се очаква да вземат участие силни отбори от Европа. Това ще е и генерална подготовка за отбора на Симеон Христов за Шампионската лига в този атрактивен спорт, която ще се проведе от 30 май до 9 юни в португалския град Назаре.


През миналата година във Варна пристигнаха класните отбори на Новатор (Русия), Уест Дева (Русия) и Силесия (Англия). Турнирът тогава бе изключително оспорван, а тимовете показаха най-красивите елементи от плажния футбол за радост на публиката, дошла да гледа шоуто на пясъка.

 


 

Третото издание на Varna International Beach Soccer Cup е част от събитията на "Варна - европейски град на спорта 2019".


МФК Спартак записа изключително представяне в Шампионската лига през 2018 г., стигайки до осминафинал в турнира, а впоследствие завърши като №12 в Европа. Така варненци станаха първият роден тим, който прескача груповата фаза в основния кръг. В края на сезона пък спартаклии заеха и престижното 23-то място в общата ранглиста за всички времена в турнира, изпреварвайки отбори като Бенфика, Милан, Бешикташ, Леванте, Марсилия и ЦСКА (Москва). Те отново ще защитават честта на България като целта им е да подобрят класирането от миналата година. Жребият за Шампионската лига ще бъде изтеглен в края на месеца, като преди това организаторите ще определят разпределението на отборите по урни.

Коментари

Новини Варна