IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:39 | 19 май 2019
Обновен: 01:15 | 27 март 2024

Лион ще играе в Шампионската лига, Монако почти се спаси от изпадане

Вижте какво се случи в предпоследния кръг на френската Лига 1

По материала работи: Юлиян Атанасов
Лион ще играе в Шампионската лига, Монако почти се спаси от изпадане

Олимпик (Лион) ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, след като разби Каен с 4:0 в мач от предпоследния 37-и кръг и си осигури третото място в крайното класиране на френската Лига 1.“Хлапетата” ще трябва да минат обаче през квалификациите, за да стигнат до груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир. Мемфис Депай (49, 74) на два пъти се разписа, а по един гол добавиха Максуел Корне (54) и Муса Дембеле (64). Така Лион събра 69 точки и кръг преди края на може да бъде изместен от третата позиция.

 

Сент Етиен ще играе в Лига Европа, след като ще приключи на четвърта позиция. „Зелените“ победиха у дома Ница с 3:0 и няма как да бъдат изместени, тъй като петият Монпелие вече е на шест точки след тях. Роберт Берич (25, 65) се разписа на два пъти, а един гол добави Ромен Амума (81).Шампионът ПСЖ разби гостуващия Дижон с 4:0 и продължава да преследва нов рекорд за най-много голове в един сезон. Парижани имат 104 попадения, а рекордът им е 108 от миналия сезон. Анхел ди Мария (3), Единсон Кавани (4) и на два пъти Килиан Мбапе (36, 56) вкараха головете.

 

Мбапе вече има 32 гола на сметката си за сезона и е само на две попадения от Лионел Меси от Барселона в битката за “Златната обувка” за най-добър реализатор в Европа.Монако срази у дома Амиен с 2:0 след голове на Радамел Фалкао (26) и Александър Головин (82). Така кръг преди края монегаските са почти спасени от изпадане, след като заемат 16-а позиция с 36 точки и им е нужна само още една, за да избегнат и евентуален бараж за оставане в елита. Амиен е с точка по-малко на 17-о място.Гинган вече изпадна на последната позиция с 27 точки, а намиращият се пред него Дижон все още има надежди, след като е с 33 точки и е на 2 зад 18-ия Каен, който е на позицията за бараж срещу тим от Лига 2.  

 

Резултатите от предпоследния 37-и кръг във френската Лига 1:

Бордо – Реймс 0:1

Гинган – Ним 2:2

Лил – Анже 5:0

Олимпик (Лион) – Каен 4:0

Монако – Амиен 2:0

Монпелие – Нант 1:1

ПСЖ – Дижон 4:0

Сент Етиен – Ница 3:0

Страсбург – Рен 0:2

Тулуза – Олимпик (Марсилия) 2:5

 

gol.bg

 

Четете още: Вацке: Играхме като шампиони, една победа ни лиши от салатиерата

 

Коментари

Новини Варна