IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:49 | 21 май 2019
Обновен: 04:29 | 17 април 2024

Сестри Стоеви повече няма да играят за България!

Тежкото решение е продиктувано от отношението на Българската федерация по бадминтон и в частност на нейния президент Володя Златев

По материала работи: Пламен Янков
Сестри Стоеви повече няма да играят за България!

Жесток скандал разтърси българския спорт! Една от най-добрите женски двойки в света по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, които миналата година спечелиха историческа европейска титла за България, повече няма да играят за своята родина, съобщи sportal.bg.

 

Двете сестри обявиха тежкото си решение във “Фейсбук”, като обясниха, че то е продиктувано от отношението на Българската федерация по бадминтон и в частност на нейния президент Володя Златев.

 

По думите им, на тях им е отказан бюджет за финансиране на подготовката, какъвто им се полага от ММС заради успехите през изминалата 2018, и парите се дават на други състезатели. Освен това те обвиняват г-н Златев, че се отнася към тях с "арогантност, пренебрежение и откровена неприязън".

 

Габриела и Стефани вече са упълномощили адвокат, който е подал сигнал в прокуратурата относно конкретни факти и действия на лица от "Българска Федерация Бадминтон", които по оценка на техния адвокат съставляват престъпления. За случващото се лично е уведомен и спортния министър Красен Кралев.

Коментари

Новини Варна