IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
13:40 | 17 юни 2019
Обновен: 16:38 | 25 април 2024

Екип на бейзболист продаден за 5.64 милиона долара

Фланелка, носена от легендарния Бейби Рут, стана най-скъпата спортна вещ

По материала работи: Деян Михайлов
Екип на бейзболист продаден за 5.64 милиона долара

Фланелка, носена от легендарния бейзболист Бейб Рут, е продадена на търг за рекордната сума от 5.64 милиона долара. По този начин екипът на една от емблемите на американския спорт става най-скъпата вещ от спортната история, която някога е била продавана.


Колекционер е купил фланелката на Рут от периода 1928-30 г., когато той играе за "Ню Йорк яннкис". Предишната най-скъпа вещ в САЩ отново беше фланелка на Рут, купена на аукцион през 2012 г. за 4.4 млн. долара.


"Наследството и значимостта на Бейб Рут за играта бейзбол и американската култура е несравнимо с останалите фигури в нашата страна. Въпреки тази рекордна сума аз не съм изненадан, че има толкова желаещи да се докоснат до историята", каза Дейвид Хънт, който е президент на компанията, организирала аукциона.

Фланелката, продадена в Ню Йорк, е само един от общо 400-те предмета, осигурени от семейството на Рут и частни колекционери. Самоличността на човека, купил екипа, обаче не се разкрива по негово желание.
Бейб Рут е сред емблемите на американския спорт и най-известният бейзболист. Той играе 22 сезона в Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) и печели титлата седем пъти. Въпреки че първият му отбор е "Бостън ред сокс" и с него печели три титли, Рут постига по-голяма популярност и успехи с "Янкис".


Той е считан и за най-великият бейзболист за всички времена, като държи много от рекордите в играта.

Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна