IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
21:10 | 17 юни 2019
Обновен: 08:44 | 17 март 2024

Йовица Арсич поема Балкан

Сърбинът подписа двугодишен договор с българския шампион

По материала работи: Деян Михайлов
Йовица Арсич поема Балкан

Йовица Арсич ще води шампиона на България Балкан през следващия сезон, обяви официалният сайт на клуба.

Специалистът, известен у нас с престоя си в Лукойл Академик, постигна договорка с ръководството на клуба, като ангажиментът му е за две години. 

Сръбският специалист идва от сръбския Борац Чачак, където работи един сезон и половина. Освен в сръбската Суперлига той участва с тима и в Адриатическа лига -2. За трите си сезона в България изведе Лукойл Академик до три шампионски титли (2010, 2011 и 2015) и една Купа през 2011 година. С българския тим той участва в Еврокъп и ЕвроЧалъндж. Треньорската му кариера преминава още през родината му Сърбия, Румъния, Северна Македония, Унгария и Украйна.


Арсич е водил младежкия национален отбор на Югославия през 2001 и 2002 година, както и юношите на Сърбия и Черна гора през 2006. Впоследствие той бе избран начело и на националния мъжки отбор на Македония, който води на Евробаскет 2009 в Полша.


Йовица Арсич е част от треньорския щаб на Светислав Пешич с отбора на бивша Югославия, който печели Евробаскет 2001 в Истанбул.

 

basketball.bg

Коментари

Новини Варна