IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
18:22 | 18 юни 2019
Обновен: 03:36 | 28 февруари 2024

Левски и ЦСКА научиха съперниците си за първия кръг на Лига Европа

По материала работи: Слав Велев
Левски и ЦСКА научиха съперниците си за първия кръг на Лига Европа

Левски ще играе срещу словашкия Ружомберок в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът на ЦСКА пък в първия кръг ще се изправи срещу черногорския Титоград. Жребият за турнира беше изтеглен по-рано днес в централата на УЕФА в Нион.

 

Левски бe поставен при жребия, който определи много сериозен съперник за състава воден от Петър Хубчев. "Сините" ще са домакини в първия мач на 11 юли и ще гостуват за реванша на 18 юли. Противникът на Левски бе изтеглен измежду съставите на Хибърнианс (Малта), Ружомберок (Словакия), Академия Пандев (Македония) Сперанта Ниспорени (Молдова) и ФК Зета (Черна гора).

 

ЦСКА също ще бъде домакин в първия мач (11 юли) и ще гостува на реванша в Подгорица (18 юли). Освен ФК Титоград, другите възможни съперници за българския тим бяха Флора Талин (Естония), Торпедо Кутаиси (Грузия), победителят от Сант Жулия (Андора)/ ФК Европа (Гибралтар) и Гзира Юнайтед (Малта).

 

Четвъртият български участник в евротурнирите - носителят на Купата Локомотив Пловдив - се включва директно от втория квалификационен кръг на Лига Европа и няма да участва в жребия днес. "Смърфовете" ще са непоставени в следващата фаза.

 

Жребият за втория квалификационен кръг ще се проведе на 19 юни.

Коментари

Новини Варна