IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:03 | 24 юни 2019
Обновен: 16:46 | 25 април 2024

Националите ни по волейбол записаха страхотна победа над Германия

България обърна Бундестима с 3:2 гейма

По материала работи: Пламен Янков
Националите ни по волейбол записаха страхотна победа над Германия

Мъжкият национален отбор на България записа четвърти успех във Волейболната лига на нациите, след като се наложи драматично над Германия с 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10) след пълен обрат в мач от група 16 в Куяба (Бразилия), съобщават от bgvolleyball.com, цитирани от Gol.bg.


С победата волейболистите на Силвано Пранди прекъснаха негативната си серия от четири поредни загуби и спечелиха трети петгеймов мач - след тези с Франция и Австралия в група 5 и група 10.


Двубоят стартира силно за българския тим, който поддържаше преднината до средата на гейма. Впоследствие съперникът настигна "лъвовете" и успя да поведе, след което момчетата на Силвано Пранди си върнаха предимството. Бундестимът обаче се залепи плътно за родните волейболисти и отново вкара интрига.


Воденият от Андреа Джани отбор излезе напред, нашите момчета продължиха борбата. Въпреки това - след 4 геймбола немските състезатели затвориха гейма в своя полза и поведоха. Втората част започна равностойно за двата тима. След третата точка обаче немците се откъснаха със стабилна преднина. Тя се запази до края и авансът им се увеличи. 


В третия гейм сребърните медалисти от европейското първенство отново имаха превес, но "лъвовете" успяха да ги преодолеят и да изравнят. Играта вървеше точка за точка до 10:10, след което българските национали заиграха по-вдъхновено и поеха инициативата. Разликата нарастна на 19:15. Противникът опита да стопи дистанцията, и при 21:21 успя. Родната защита обаче нямаше намерение да даде шанс за победа на "орлите" и измъкна гейма с минимална разлика, намалявайки пасива си.


Четвъртата част тръгна идентично, като резултатът бе равен до 8:8. Отново играчите на Силвано Пранди взеха нещата в свои ръце. Представянето в отделните елементи се подобри, духът за победа излизаше на показ с всяко следващо отиграване. Съперникът положи усилия да пробие българската блокада, като на моменти се приближаваше до "трикольорите".


Напрежението оказа влияние на Бундестима, като грешките се увеличаваха. Националите ни се възползваха от това и продължиха към целта още по-мотивирано. България определено бе по-добрият отбор на полето, като успя да обърне напълно резултата и с това срещата да влезе в тайбрек. Немските волейболисти пък пропуснаха да отразят шест възможности за мач и геймбол.


Решителният гейм бе открит подобаващо от българите, с преднина от няколко точки. Момчетата на Андреа Джани се доближиха на две точки от нашите, но нашите останаха стабилни и запазиха контрола над ситуацията. Гонката продължи и в следващите минути. "Лъвовете" демонстрираха увереност, като не отпуснаха хватката. Победата бе все по-близо и въпреки опитите на съперника да се върне в игра, тя бе факт след 15:10 и крайното 3:2 гейма.


Цветан Соколов отново бе най-полезен за българския тим, като разписа с 21 точки (1 ас, 1 блокада), по 11 точки добавиха Розалин Пенчев и Мартин Атанасов (1 ас, 2 блокади). За немския тим Кристиан Фром се отчете с 19 точки (1 ас), Симон Хирш реализира 15 точки (2 аса, 2 блокади). България продължава да заема 12-а позиция в класирането с 10 точки (4 победи, 8 поражения), Бундестимът е 14-и с 8 точки (2 успеха, 10 загуби).


В следващия уикенд родните представители приемат в Пловдив отборите на Сърбия, Иран и САЩ. Германия пък приема Полша, Япония и Португалия в Лайпциг. Мачовете ще се изиграят от 28 до 30 юни.


Четете още: Националите по волейбол загубиха от Русия

Коментари

Новини Варна