IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:35 | 26 юни 2019
Обновен: 16:27 | 1 март 2024

Лампард се разбра с Абрамович, поема Челси до седмица

Той ще парафира договор за три години със "сините"

По материала работи: Слав Велев
Лампард се разбра с Абрамович, поема Челси до седмица

Легендата на Челси Франк Лампард се е разбрал със собственика на клуба Роман Абрамович и ще стане мениджър на тима. Той ще подпише тригодишен договор през следващата седмица, твърди "Сън".

 

Легендарният халф ще получава в лондонския клуб по 5,5 милиона паунда годишно и ще замени на поста Маурицио Сари, който от своя страна се раздели с тима преди броени седмици и пое Ювентус.

 

За вероятността Лампси да замени италианеца се говори от месеци, а преди два дни от неговия клуб Дарби Каунти му позволиха да преговаря със "сините" и в крайна сметка сделката е почти факт.

 

Лампард е жива легенда на лондончани и бе една от големите звезди на тима, като изкара 13 години като играч на "Стамфорд Бридж".

 

Миналата кампания бе дебютна за екс-халфа като мениджър, но той се справи прекрасно начело на Дарби Каунти и успя да добута тима си до плейоф, който обаче бе загубен от Астън Вила.

 

Франк ще вземе в щаба си своя бивш съотборник в Челси Джоди Морис, а треньор на вратарите ще бъде Шей Дауни. За физическата подготовка на тима ще отговаря Крис Джоунс.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна