IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
18:20 | 26 юни 2019
Обновен: 04:15 | 17 април 2024

„Морето“ потопи и „Ботев“ (Враца)

Контролата доиграха юноши от „Тича“

По материала работи: Борис Проданов
„Морето“ потопи и „Ботев“ (Враца)

„Черно море“ победи с 3:1 “Ботев“ (Враца) в четвъртата си контрола от лятната подготовка. Спарингът се проведе на теренита на комплекс “Евима футбол”. Мачът се игра в 4 части по 30 минути.

 

В стартовия състав треньорът Илиан Илиев заложи на младия вратар Иван Дичевски, а пред него в центъра на отбраната отново започна с двойката Мирослав Енчев и Делмиро. На левия бек е Абдалах Имамо, а отдясно Цветомир Панов. В средата на терена си партнират Патрик Андраде и Васил Панайотов, а пред тях Родриго. По двете крила са Аристот Ндонгала и Жордао Кардозо, а изтеглен напред е рожденикък Исмал Иса.

 

Срещата започна в добро темпо, а „Черно море“ създаде първата опасност пред една от двете врати. В 5-ата минута Панайотов отне топката в средата на терена, намери Цецо Панов отдясно, който проби и центрира по земя в наказателното поле. Исмаил Иса овладя топката с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но покрай страничната греда.

 

В 15-ата минута Аристот Ндонгала получи отдясно центриране  в наказателното поле, където Иса стреля, но стражът на „Ботев“ изби. Топката попадна в Кардозо, който финтира стража на Враца и от точката на дузпата стреля над вратата.

 

В 22-рата минута грешка при изнасянето на топката можеше да коства гол в мрежата на Иван Дичевски. Златонски пресече пас в средата на терена и се опита технично да прехвърли стража на  „Черно море“, който бе излязъл напред, но не намери целта. 24-тата след центриране от корнер бранител на „Ботев“ си вкара автогол, но той не бе зачетен заради фаул. Така  завърши първата „четвъртина“.

 

В 40-ата минута Петър Атанасов получи топката в наказателното поле и стреля, но Делмиро успя от голлинията да спре с тяло кълбото. В 49-ата Кардозо центрира остро в наказателното поле, където двама футболисти на „Черно море“ се разминаха с топката. Смяна в състава на „Черно море“  - влиза Стефан Станчев на мястото на Делмиро.

 

В 55-ата минута Патрик Андраде пусна остър пас в наказателното поле, където пак Кардозо с шпагат се опита да засече топката, но малко не му достигна, за да я вкара във вратата.

 

В 59-ата минута Аристот Ндонгала проби отдясно и намери Иса в наказателното поле, който реализира за 1:0. Малко след това Иса намери между двама Ндонгала, реализирал за 2:0. Така  приключи втората част.

В третата „четвърт“ влязоха Иван Дюлгеров, Дани Кики, Мартин Минчев, Жоржиньо и Неагу, заели местата на Иван Дичевски, Патрик Андраде, Родриго, Кардозо и Иса. Играта тръгна добре за отбора от Враца: до 67-ата минута футболистите създадоха няколко опасности пред Иван Дюлгеров, но стражът на „Черно море“ беше на висота и спаси. В 79-ата минута се включиха Илиан Илиев-мл. и Мартин Дичев, заели позииците на Имамо и Ндонгала. В 88-ата Илиан Илиев –мл. отбеляза страхотен гол. Халфът на “моряците” получи топката пред дъгата на наказателното поле и с много премерен удар прати кълбото под сглобката на вратата за 3:0.

 

В началото на четвъртата част в игра за „моряците“ влязоха Лъчезар Йорданов, Йордан Радев, Петър Вуцов, Емил Янчев, Виктор Попов,  Мартин Костадинов, Велислав Василев, заели местата на Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Васил Панайотов, Дани Кики, Жоржиньо, Аристот Ндонгала и Неагу. Така на терена останаха само юноши на „Черно море“. В следващите минути „Ботев“ натисна младите “моряци”, които обаче стояха добре в защита, а Иван Дюлгеров направи няколко добри спасявания.

 

В 110-ата минута Мирослав Будинов с глава намали резултата – 3:1. В 115-ата минута Велислав Василев пробва удар по диагонала, но вратарят на Враца спаси. В края на срещата Мартин Дичев нацели гредата.

 

До този момент варненци имаха три победи в проверките от предсезонната подготовка, като не допуснаха нито един гол. Тимът на Илиан Илиев записа успех с 6:0 срещу "Черноморец" (Балчик) във Варна, а след това в зимния ни курорт надигра "Марица" (Пловдив) с 5:0 и "Арда" (Кърджали) с 2:0.

 

Отборът ще тренира в Банско до петък, а след това се прибира във Варна, където ще проведе последната част от своята подготовка.

 

Съставът и на „Ботев“ (Враца): Костов, Васев, Лясков, Домовчийски, Генов, Миланов, Кавдански, Атанасов, Мечев, Паласиос, Златински.

 

Още по темата: Черно море днес среща Ботев (Враца) в четвъртата си контрола

 

Пресслужба ПФК "Черно море"

Коментари

Новини Варна