IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
21:41 | 13 юли 2019
Обновен: 03:33 | 17 април 2024

Във Варна откриха Европейското първенство по хандбал за девойки

Състезанията се провеждат от днес до 21 юли

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна откриха Европейското първенство по хандбал за девойки

Европейското първенство по хандбал за девойки до 19 г. бе открито в Двореца на културата и спорта. На тържествената церемония присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних, директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров, президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева и почетният президент на Европейската федерация по хандбал Жан Брио.

 

 

"Напълно заслужено сме домакини на това събитие и в годината, когато Варна е Европейски град на спорта. Имаме опит в провеждането на събития от такъв ранг, тъй като преди две години бяхме за първи път домакини на Европейското по хандбал за юноши до 17 г.", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че градът има силни позиции в този спорт, а ХК Локомотив - Варна стана републикански шампион за трета поредна година. "Това е рекордна 11 титла за нашия клуб, за което поздравявам отново състезателите и треньорите", каза кметът. Той благодари на федерацията и пожела успех на всички участници.

 

 

Състезанията се провеждат от 13 до 21 юли. В шампионата участват 10 отбора - от България, Сърбия, Исландия, Великобритания, Гърция, Полша, Финландия, Украйна, Израел и Босна и Херцеговина. Първенството е част от календара на титлата Варна-Европейски град на спорта-2019.

 

Коментари

Новини Варна