Ловеч 2018 спечели турнир по плажен футбол
Сребърните отличия останаха за „Спартак“
Публикувана: 21 Jul 2019 | 12:16

Отборът на „Ловеч 2018“ спечели турнира по плажен футбол за деца (родени 2005 и 2006 г.), който се проведе от четвъртък до събота на централния плаж в курорта Шкорпиловци. В надпреварата се включиха 7 отбора. 

До финала достигнаха отборите на „Ловеч 2018“ и „Спартак“. Момчетата от града на люляците грабнаха победата с 6:2. Бронзовите медали отидоха в отбора на Основно училище "Отец Паисий" (Русе), който надигра „Черноморец“ (Бч). Пети в крайното подреждане завърши „Локомотив“ (Пд), следван от „Суворово“ и „Юнак“ (Вн).


Купата на кмета на община Долни чифлик отива в Ловеч. Интересното беше, че тя бе връчена на капитана на отбора лично от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, която бе сред официалните гости на турнира.


Кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова награди състезателите на „Спартак“ (Варна), а председателят на Комисията по плажен футбол в БФС Валентин Заяков окичи с бронзовите медали футболистите от Русе.


Призът за феър плей отиде при отбора на „Юнак“. Тони Петков от „Ловеч 2018“ и Самуил Дечков от „Спартак“ си поделиха вратарската статуетка, а Константин Павлов от "Отец Паисий" и Мартин Димитров от „Ловеч 2018“ са №1 при голмайсторите с по 13 попадения. Мартин вкара 5 от головете си във финалния мач.


„Организацията на турнира беше много добра. Благодаря много на г-жа Красимира Анастасова, че прояви ангажираност към надпреварата, въпреки проблемите пред общините в момента. Мисля, че догодина или, когато и да направим нов турнир тук, състезателите ще се чувстват много добре. Но по-важен е духът на този турнир. С всяка година нивото му се повишава. Качеството на играта – също, децата - също, но по-важното е, че те стават приятели и все по-добри хора“ – заяви г-н Заяков след награждаването на отборите.

Коментари ( 0 )