IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
13:28 | 22 юли 2019
Обновен: 04:06 | 17 април 2024

Лука Дончич: Далас ще играе в плейофите

Това е основната цел поставена пред отбора през следващия сезон

По материала работи: Деян Михайлов
Лука Дончич: Далас ще играе в плейофите

Лука Дончич записа впечатляващ дебютен сезон в Националната Баскетболна Асоциация с екипа на Далас Маверикс, като бе избран за „Новобранец на година“, но въпреки това, отборът на Марк Кюбан приключи на 14-а позиция в Западната конференция с баланс от 33 победи и 49 загуби.

Самият Дончич е на мнение, че отборът му ще се представи далеч по-добре през сезон 2019/20 и израви увереност, че Маверикс ще успеят да се класират за плейофите през следващата кампания.

„Ще се класираме за плейфоте. Длъжни сме да го направим. Това е основната цел поставена пред отбора през следващия сезон и ще направим всичко по силите си, за да го постигнем“, коментира 20-годишният словенец.

Лука Дончич взе участие 72 двубоя на Далас, като във всички от тях стартира в титулярната петица, и за 32.2 минути на терена записа срещу името си 21.2 точки, 7.8 борби и 6 асистенции средно на мач.

 

Sportal.bg

 

Коментари

Новини Варна