IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:46 | 22 юли 2019
Обновен: 04:05 | 17 април 2024

Почина важен за Григор Димитров треньор

Питър Макнамара си отиде от този свят на 64 години

По материала работи: Пламен Янков
Почина важен за Григор Димитров треньор

Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки от турнирите по тенис от "Големия шлем" и е бивш треньор на българина Григор Димитров, почина на 64-годишна възраст.


Макнамара, триумфирал с шампионските трофеи заедно със своя австралийски сънародник Пол Макнами, е загубил живота си в своя дом в Германия след заболяване от рак на простата.


Макнамара и Макнами са част от дуета "Супер Макс", които печели две титли на "Уимбълдън" (1980 и 1982 година), както и шампионския трофей от Откритото първенство на Австралия през 1979 година.


След края на състезателната си кариера Питър Макнамара работи в Париж като треньор в академията на Патрик Муратоглу. Българинът Григор Димитров е един от популярните тенисисти, работили заедно с Макнамара, пише Gol.bg.


"Той беше изключително харизматичен и страстно отдаден на своята работа. Беше невероятен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите", написа Патрик Муратоглу в Туитър.


Четете още: Кобрата се изправя пред Спортната комисия на Калифорния
 

Коментари

Новини Варна