IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
19:46 | 23 юли 2019
Обновен: 09:17 | 20 април 2024

"Вълците" към Дортмунд: Искаме Филип, но нямаме пари

Нападателят на Борусия няма да ходи във Волфсбург заради Брекало

По материала работи: Пламен Янков
"Вълците" към Дортмунд: Искаме Филип, но нямаме пари

Смятаният доскоро за сигурен трансфер на Максимилиан Филип от Борусия Дортмунд във Волфсбург е пред провал.


Спортният директор на "вълците" Йорг Шмадтке обаче разкри, че клубът почти сигурно ще пасува заради Йосип Брекало, който не иска да си тръгва.


Волфсбург смяташе да инвестира сумата от продажбата на Брекало в покупката на Филип, който даде зелена светлина за трансфер и дори се разбра за личните си условия.


Любопитното е, че нежеланието на Брекало да си тръгне бърка и плановете на Борусия Дортмунд, който спешно се нуждае от свежи средства заради финансовия феърплей, а и желанието на наставника Люсиен Фавре е рязко да намали броя на наличните играчи.


Шмадте уточни, че Волфсбург не се отказва от Филип, но покупката му става почти невъзможна заради липсата на финанси. Нападателят е оценяван на около 20 милиона евро.


Според вестник "Билд" вариант за Филип е също така Айнтрахт Франкфурт. "Орлите" продадоха звездите си Лука Йович и Себастиан Алер, като в момента разполагат с навярно най-пълната каса от летни трансфери в германския футбол, пише Gol.bg.


 


Четете още: Сесеньон е готов да отреже Юве и ПСЖ заради Тотнъм

Коментари

Новини Варна