IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:42 | 7 август 2019
Обновен: 12:23 | 17 май 2024

ФК „Тополи 2010“ получава за 5 г. стадиона в селото

Развива се ДЮШ, мъжете играят във В група

По материала работи: Борис Проданов
ФК „Тополи 2010“ получава за 5 г. стадиона в селото

Съветниците от постоянната комисия „Младежки дейности“ одобриха предложение от кмета Иван Портних стадионът в с. Тополи да бъде предоставен на местния футболен клуб за безвъзмездно ползване за срок от 5 г. Поддръжката на терена и пространството около него ще е за сметка на сдружение ФК „Тополи 2010“. При сключване на договора ще бъде включена клауза, че при мероприятия на община Варна сдружението ще преотстъпва стадиона. 

 

Кметът на с. Тополи Демир Георгиев коментира пред членовете на комисията и журналистите, че през 2012 г. основният спонсор на футболния клуб се отказва и се налага регистриране на ново сдружение. Благодарение на него стадионът е стопанисван, функционира детско-юношеска школа, а мъжете играят във В група. Съветниците оцениха високо направеното за Цар Футбол в селото и единодушно подкрепиха предложението.

 

Разгледано беше и искане от клуб по ледени спортове „Одесос“ за удължаване на договора с община Варна за безвъзмездно ползване на ледената пързалка в кв.„Младост“. Членовете на комисията дадоха съгласието си клубът да ползва съоръжението още 5 г.

 

Още по темата: Групата на Черно море за гостуването на Ботев Враца

Коментари

Новини Варна