IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
15:27 | 14 август 2019
Обновен: 12:28 | 17 април 2024

Атанас Скатов определен за спортист на месец юли

Алпинистът се готви да покори нов осемхиядник, а експедицията ще стартира в края на месеца

По материала работи: Деян Михайлов
Атанас Скатов определен за спортист на месец юли

Атанас Скатов е спортист на Варна за месец юли. Алпинистът направи две запомнящи се изкачвания на двата осемхилядника Гашербрум 1 и Гашербрум 2 в рамките на един месец. Голямата цел, която Атанас Скатов си е поставил е да покори всички 14 осемхилядника, а до момента се е изкачил на върха на 9 от тях. Следващата му експедиция ще е след около две седмици.

 

За отбор на месец юли беше определен тимът по синхронно плуване „Аква спорт“ със спечелената комплексна купа на България от ДП за осма поредна година. Варненските синхронискти записаха и впечатляващо представяне на световното първенство в Гуанджу, Южна Корея.  Част от дуета, който престави достойно Варна на световното първенство беше Далия Пенкова, която стана победител и в онлайн анкетата за месец юли. Тя спечелени 8 златни медала в дисциплините фигури, техническо соло, волно соло, технически дует, свободен дует, технически ансамбъл, волен ансамбъл и комбинация. Състезателка е на „Аква спорт“. 


За №1 на варненското спортно училище е посочен лекоатлетът Еркан Низам, състезател на „Евър“. Той е с бронзов медал на Балконското първенство в Турция на 3000 м стипълчейз, до 18 г.


Отличията на призьорите бяха връчени от директора на общинската дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров. Той благодари на спортистите, че прославят името на Варна, в годината, в която е европейски град на спорта.

Коментари

Новини Варна