IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
21:51 | 15 август 2019
Обновен: 03:56 | 17 април 2024

БФ по художествена гимнастика и Варна с кандидатура за домакинство на европейското първенство през 2021 година

Документите бяха подадени на празника на морската столица 15 август

По материала работи: Ставри Таргов
БФ по художествена гимнастика и Варна с кандидатура за домакинство на европейското първенство през 2021 година

Българската федерация по художествена гимнастика представи пред Европейския съюз по гимнастика кандидатурата си за домакинство на европейското първенство през 2021 година.

 

Ръководството на родната централа предложи Варна да е градът домакин на шампионата. Подкрепа за решението си федерацията е получила както от Министерството на младежта и спорта и министър Красен Кралев, така и от местната община и нейния кмет Иван Портних.

 

Денят за подаването на документите в UEG не е избран случайно, тъй като 15 август е празник на морската ни столица.
,,Искрено благодарим за оказаното доверие към нас като организатори на големи спортни форуми, сигурни сме, че при одобрение от Европейската федерация, със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Община Варна и Двореца на културата и спорта - гр. Варна, както и с невероятната варненската общественост и вярна публика, ще представим заедно един красив и незабравим форум в един от най-красивите и древни градове на България“, написаха от Българската федерация по художествена гимнастика в официалната си страница в една от социалните мрежи.

 

БНР

Коментари

Новини Варна