Волейболни и баскетболни емоции край морето: Известни спортисти зарaдваха деца и младежи от цялата страна
Идеята на организаторите е чрез спортните дейности да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност
Публикувана: 23 Aug 2019 | 12:14

Социално-здравен тренинг край морето събра млади хора от цялата страна срещу агресията. Домакин на проявата, която е под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ е СОК "Камчия". Форумът върви ръка за ръка с четвъртото издание на Национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ и в него участват 70 деца и младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години.


Целта на тренинга е подрастващите да получат знания за изграждането и утвърждаването на здравословни модели за воденето на качествен живот, както и стратегии за превенция от зависимости. Планирани са обучения и спортно-развлекателни събития, които да имат пряко въздействие по отношение нагласите им за борба с агресията в училище, на улицата и в обществото.

 

На откриването на форума д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“ отправи приветствие към деца и родители, след което поздрави към присъстващите отправиха баскетболната легенда Дарин Великов синът му Асен – капитан на Левски Лукойл, партньорите от УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна в лицето на проф. Игнатов и проф. Йотова. За музикалното настроение на всички се погрижиха поп изпълнителките Валентина Александрова и Яна Каменова.
 

Малко след откриването на тренинга започна неговата същинска част, включваща открит урок по волейбол с волейболната звезда Матей Казийски и Стефка Великова, треньор на плевенския клуб „Олимпиец“. Спортните емоции за децата и младежите продължиха и на следващия ден, като акцентът падна върху баскетбола.Баща и син Великови имаха за задача да запознаят младите хора с тънкостите на играта и да им покажат смисъла на спортсменския дух.


Идеята на организаторите е чрез спортните дейности да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност. Следващ акцент в програмата е открит урок по футбол с участието на шампионите от ПФК Лудогорец.

 

Социално-здравният  тренинг е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията", който се реализира от асоциация "Докосни дъгата" и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.

 

 

Коментари ( 0 )