IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Спорт
11:10 | 15 септември 2019
Обновен: 08:46 | 14 април 2024

15-годишните “моряци” продължават с доброто представяне в Елитната група

Възпитаниците на от Станислав Стоянов, победиха тима на Спартак (Пл)

По материала работи: Деян Михайлов
15-годишните “моряци” продължават с доброто представяне в Елитната група

Трети успех от началото на сезона постигнаха 15-годишните футболисти на Черно море в Елитната група. В среща от 4-ия кръг на шампионата, играна на стадион “Корабостроител” “моряците”, водени от Станислав Стоянов, победиха тима на Спартак Плевен с 2:0.

Дейвид Луканов с много хубав пас по земя изведе Радослав Петров сам срещу вратаря, който откри резултата в 10-ата минута. Пет по-късно Кристиян Евдокиев получи топката в наказателното поле, излъга вратаря, но стреля на сантиметри от страничната греда. В 25-ата минута Евдокиев стреля от движение в гредата, а до края на първата част варненци пропуснаха още добри ситуации пред стража на гостите.

10 минути след почивката при корнер за съперника, “моряците” успяха да избият топката далеч напред в половината на гостите, където двамата централни бранители, в опита си да изчистят кълбото се сблъскаха. Най-съобразителен в ситуацията се оказа Дейвид Луканов, който открадна кълбото и се озова сам срещу вратаря, след което реализира за 2:0. Малко след това Кристиян Евдокиев с глава можеше да направи резултата класически, но от малкия пеналт с глава стреля над вратата. Гостите имаха една добра ситуация пред вратата на варненци и тя дойде от статично положение, а топката се удари в гредата.

В следващият кръг Черно море гостува на Ботев Пловдив. Мачът е на 18 септември от 10 часа.

Chernomorepfc.bg

Коментари

Новини Варна