IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:10 | 15 септември 2019
Обновен: 03:46 | 17 април 2024

Саша Джорджевич напусна Сърбия след провала

Наставникът обяви, че е взел решението още преди световното първенство

По материала работи: Пламен Янков
Саша Джорджевич напусна Сърбия след провала

Селекционерът на баскетболния тим на Сърбия Саша Джорджевич подаде оставка след последния мач на тима на световното първенство. 
 

Сърбите дойдоха за титлата, но останаха на 5-о място, след като загубиха на 1/4финалите от Аржентина и със сигурност не изпълниха целта си, пише Gol.bg
 

„Вече казах на играчите, че е време да си тръгна. Това е. За съжаление напускам в момент, когато не успяхме да постигнем целта си. Взех това решение още преди турнира, тъй като искам животът ми да тръгне в друга посока” заяви Джорджевич. 
 

Той застана начело на Сърбия през 2013-а и постигна серия успехи, като изведе отбора до финали на световното през 2014-а, Олимпийските игри през 2016-а и европейското през 2017-а година, но и трите мача бяха загубени. 
 

Сега очакванията бяха, че сърбите ще стигнат до върха и са фаворити дори и срещу САЩ. Те наистина победиха американците, но загубите от Испания и Аржентина оставиха отбора и без класиране за Олимпиадата догодина, като предстоят квалификационни турнири, като остават 4 свободни места за Токио. 


Четете още: Наполи нокаутира Сампдория на "Сан Паоло"

Коментари

Новини Варна