IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
20:38 | 16 септември 2019
Обновен: 10:36 | 29 март 2024

Анчелоти: Ливърпул е по-силен от миналия сезон

Според италианецът Наполи се нуждае от перфектен мач срещу мърсисайдци

По материала работи: Деян Михайлов
Анчелоти: Ливърпул е по-силен от миналия сезон

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти подготвя тима си за завързан двубой срещу победителя в Шампионската лига Ливърпул. Срещата е във вторник в Неапол от 22:00 часа.

Двата състава бяха съперници в груповата фаза и през миналата кампания, като тогава италианците се наложиха у дома с 1:0. След това обаче те не успяха да излязат от групата, а англичаните вдигнаха купата.


“Ливърпул израсна в сравнение с предишния сезон не само откъм игра, а и откъм качество на отбора като футболисти - заяви Анчелоти. - Тимът натрупа още по-голямо самочувствие. Ще бъде голяма битка, защото се изправяме срещу най-добрия тим в Европа. Надяваме се да постигнем резултата от миналия сезон. Не трябва да изневеряваме на същността ни като отбор. Нужно е да намерим нужното вдъхновение от добрите неща, които сме правили и проблемите, с които сме се справяли. Предишния път се защитавахме много добре срещу този съперник, а отбраната е много важна в такива двубои. Ще се нуждаем от перфектния мач.”


За Анчелоти мачът срещу “червените” от “Анфийлд” е по-специален и в личен план: “Най-големите разочарования и най-големите ми радости са свързани с Ливърпул. Загубих два финала срещу тях - един като футболист на Рома и един като треньор на Милан, и спечелих един.”


“Ние искаме да сме сред водещите отбори в ШЛ, но прогресът ти е свързан и с редица други фактори. Наполи може да е силен, колкото са всички останали италиански клубове в турнира”, завърши Карлето.


Sportal.bg

Коментари

Новини Варна