IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
14:58 | 20 септември 2019
Обновен: 13:42 | 20 март 2024

Кенийски атлетки аут от Световното, не се явили на задължителен тест

По-рано тази седмица действащият световен шампион на 1500 метра Елайджа Манангой обяви, че пропуска планетарния форум заради контузия в глезена

По материала работи: Пламен Янков
Кенийски атлетки аут от Световното, не се явили на задължителен тест

Жаклин Вамбуй, която спечели квалификациите на Кения на 800 метра, и Линда Кагеха, която беше част от смесената щафета, няма да участват на Световното първенство по лека атлетика в Доха от 27 септември до 6 октомври, след като не са се явили на задължителен тест за определяне на нивата на тестостерон в организма. Те са отказали да се подложат на този тест. 

 

“IAAF постави строги правила за пола и допинга и ние трябва да ги спазваме. Ако атлети се провалят на тези тестове, те със сигурност са аут от Световното. Вамбуй и Кагеха са отказали теста за нивата на тестостерен. Те нямаха избор, но са аут”, каза Пол Мутвий от Кенийската атлетическа федерация.

 

Майкъл Кибет и Даниел Симиу, които завършиха първи и втори на 5000 метра на квалификациите на Кения, пък чакат разрешение да стартират на шампионата, тъй като също имат провинения с пропуснати допинг проверки.


По-рано тази седмица действащият световен шампион на 1500 метра Елайджа Манангой обяви, че пропуска планетарния форум заради контузия в глезена.

Коментари

Новини Варна