IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
11:29 | 27 септември 2019
Обновен: 18:28 | 25 април 2024

Наш съдия по плажен футбол ще свири на супер турнир в Дубай

В него вземат участие осем национални отбора - шампионите на всеки континент, домакините от ОАЕ и миналогодишният първенец в надпреварата Иран

По материала работи: Пламен Янков
Наш съдия по плажен футбол ще свири на супер турнир в Дубай

Поредният си престижен наряд получи българският съдия по плажен футбол Владимир Ташков. Назначението му този път е за International Beach Soccer cup в Дубай, (Обединени Арабски Емирства) от 5 до 9 ноември. Турнирът е изключително силен, провежда се всяка година и е нещо като "черешката на тортата" за плажния футбол. В него вземат участие осем национални отбора - шампионите на всеки континент, домакините от ОАЕ и миналогодишният първенец в надпреварата Иран. Всички тези тимове ще бъдат и на световното първенство по плажен футбол, което ще започне две седмици след състезанието в Дубай. Така там ще бъде последната част от подготовката на тези състави и те ще бъдат с най-доброто.


Също така покрай надпреварата в ОАЕ ще се проведе и традиционният семинар, на който се обсъжда календарът за следващия сезон, както и новостите в плажния футбол.

 


 

Нарядът увенчава силната година за Ташков, който през 2019-а свири на следните надпревари зад граница: Европейската квалификация по плажен футбол за плажните игри в Катар 2019 в Салу (Испания), Европейските олимпийски игри 2019 в Минск (Беларус), Суперфинал и Промофинал на Евролигата по плажен футбол във Фигейра да Фош, Португалия. Той пропусна квалификациите за Световното първенство в зона Европа в Москва, тъй като тогава му се роди детенце, а през октомври му предстои да свири на Световното клубно първенство, което ще се проведе в Алания (Турция).


"За мен е изключителна чест да получа този наряд. Като го прибавя към вече другите турнири през годината, на които присъствах и ще присъствам, мога да кажа, че 2019-а за мен в съдийството в плажния футбол е повече от успешна. Към тези мои успехи искам да добавя и отличните изяви на Иван Кирилов на Шампионската лига в Назаре, Португалия, където той имаше честта да ръководи финала при жените, както и участието му на турнира на талантите в Унгария. Да, това се дължи най-вече на нас и нашите усилия и лишения, но един човек има изключително значение за тези постижения и това е Стоян Алексиев. Искам да му благодаря още веднъж за всичко и да му пожелая попътен вятър в новите начинания", заяви Ташков.

Коментари

Новини Варна