IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:14 | 13 октомври 2019
Обновен: 03:36 | 17 април 2024

Сърбин обира овациите в „Черно море Тича“

Коча Йовович изумява всички след старта на НБЛ

По материала работи: Борис Проданов
Сърбин обира овациите в „Черно море Тича“

Сърбинът в баскетболния „Черно море Тича“ Коча Йовович се оказа невероятно попълнение в редиците на отбора, след като в приятелските срещи Коча загатна, че не е типичният чужденец консуматор (средно 11,3 т. и 4,3 асистенции – 2,6 коеф. точки: асистенции). След започването на НБЛ той обаче изумява всички, освен ръководството на „Черно море Тича“. Още след първата приятелска среща с „Черноморец“ старши треньорът Галин Стоянов – Патрика, обяви пред медиите, че Коча е отборен играч, поставящ себе си на заден план, съобщава официалният сайт на клуба.

 

9 т., 10,5 асистенции и 4,5 откраднати точки доказва, клубът има в лицето на Йовович състезател, изпълняващ точните нужди на клуба – здрав защитник, който да може да гради играта и създава ситуации за останалите четирима на терена.

 

Освен това Коча е и на първо място по борби при плеймейкърите с 6,5 средно за двата мача.

 

Всички тези показатели показват важността на Коча в мачовете, но и в останалото време се забелязва, че Йовович е дошъл във Варна, за да е част от отбор, който вярва, че ако всички работят заедно, шансът за победа е по-голям.

 

Засега селекцията на Патрика има 2 поражения от 2 мача. Наставникът обаче вярва, че момчетата му играят все по-силно. А и „моряците“ привлякоха американеца Джеймс Гавин, който тепърва ще трябва да доказва качествата си пред претенциозната варненска публика.

 

Прочетете още: Черно море Тича се даде на сините във Варна

Коментари

Новини Варна