IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
17:06 | 16 октомври 2019
Обновен: 03:34 | 17 април 2024

Връчиха на Меси неговата шеста Златна обувка

Аржентинецът си заслужи приза със своите 36 попадения в Ла Лига през миналата кампания

По материала работи: Пламен Янков
Връчиха на Меси неговата шеста Златна обувка

На специална церемония днес суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи своята рекордна шеста Златна обувка, след като стана най-добрият голмайстор в европейските първенства за сезон 2018/19, пише sportal.bg.

 

Аржентинецът си заслужи приза със своите 36 попадения в Ла Лига през миналата кампания. Предишните му пет такива награди са за сезоните 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17 и 2017/18. Интересното е, че церемонията съвпадна с навършването на 15 години от официалния дебют на Меси за Барселона. Златната обувка му беше връчена от неговите синове Тиаго и Матео.


“Благодаря на всички присъстващи, че сте тук, най-вече на семейството ми. Тук са и Луис Суарес и Жорди Алба - двама от големите виновници за това, че получавам тази награда. Без моите съотборници, не бих могъл да спечеля нито една. Това признание за цялата съблекалня. Разбира се, че Шампионската лига е нещо специално и всяка година искаме да я спечелим, но най-важно е първенството. То те прави добър в ШЛ и за Купата. Въпреки че говорим много за Шампионската лига, никога не забравяме Ла Лига и Купата. В Барселона винаги се целим във всичко”, заяви Меси при получаването на наградата.

Коментари

Новини Варна