IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:46 | 9 ноември 2019
Обновен: 13:47 | 20 март 2024

Кралев награди медалистите от Световното по кикбокс

На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови

По материала работи: Пламен Янков
Кралев награди медалистите от Световното по кикбокс

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по кикбокс в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт. На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови.

 

Световни вицешампиони в стил лоу кик станаха Доброслав Радев (кат. до 71 кг) и плевенчанинът Димитър Пенчев (кат. до 67кг). В стил лайт контакт Василена Йорданова завоюва бронзовото отличие при 50-килограмовите, а Теодор Христов (кат. до 75 кг) добави още един бронз в стил К1.

 

В Световното първенство взеха участие общо 754 състезатели от 58 държави, като в отделните дисциплини и категории участваха по над 20 кикбоксьори.

 

Председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов заяви, че е изключително доволен от представянето на състезателите. Той подчерта, че отборът е съставен от много млади бойци, които участват за първи път при мъжете и жените. „Успехите на нашите кикбоксьори са забележителни и ще положим големи усилия, за да продължим тяхното развитие“, каза още Димов.

 

Почетни плакети от министър Кралев получиха още националният селекционер Станислав Бахчеванов и треньорите Камен Пенчев, Кирил Чакъров и Калин Мирчев. В края на ноември стартира и шампионатът на планетата в другите три стила – фул контакт, кик лайт контакт и пойнтфайтинг, който ще се проведе в Анталия, Турция.

Коментари

Новини Варна