IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
09:23 | 9 ноември 2019
Обновен: 13:47 | 20 март 2024

Тервел Пулев нокаутира германец в първия рунд

За българина това е 14-а поредна победа на професионалния ринг

По материала работи: Пламен Янков
Тервел Пулев нокаутира германец в първия рунд

Тервел Пулев постигна 14-а поредна победа на професионалния ринг, след като нокаутира германеца Кай Курзава на галавечер в Бергиш Гладбах, Германия, съобщи Dnevnik.bg. Пулев свали съперника си още в първия рунд, след като два пъти го прати на пода с тежки удари и реферът беше принуден да прекрати двубоя.


Пулев, който е носител на титлата на Европейския боксов съвет (EBU), е непобеден на професионалния ринг. Срещата му с Курзава се проведе в полутежка категория в осем рунда.


Съперникът на Пулев, който е на 42 години, записа 47-и двубой на професионалниг ринг, като записа своята девета загуба. За шести път Курзава беше нокаутиран в своята кариера.


За Пулев това беше първи мач от март насам, когато той победи американеца Мич Уилямс на галавечер в Коста Меса, Калифорния. Тогава по-малкият от двамата братя Пулеви счупи своята ръка. Тогава българският боксьор игра пълни шест рунда срещу американския си съперник.

 

Пулев вече има 12 нокаута в своята кариера, като преди двубоя изрази желание да продължава да се развива и да се бие за по-престижни пояси.


В неделя сутрин завръщане на ринга ще направи и по-големият от братята - Кубрат Пулев. Той ще се боксира в САЩ срещу Райдел Букър, като при победа ще запази статута си на задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). Пулев ще се доближи и до нов двубой за световната титла, като ще може да спори с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, който е през декември.


Мачът на Кубрат Пулев е в неделя сутрин от 5 ч. българско време.

Коментари

Новини Варна