IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:21 | 10 ноември 2019
Обновен: 17:27 | 20 март 2024

Кубрат Пулев победи категорично Райдъл Букър

Българинът очаква победителя от двубоя Джошуа и Руис-младши

По материала работи: Слав Велев
Кубрат Пулев победи категорично Райдъл Букър

Кубрат Пулев победи категорично Райдъл Букър и вече е претендент номер 1 за световната титла на Международната федерация по бокс. Двубоят в галавечерта на "Топ Ранк" във Фресно, Калифорния, мина изцяло под диктовката на Пулев, но така и не се стигна до нокаут и срещата се изигра в 10-те рунда.

 

Така той ще чака победителя от двубоя Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

 

Двамата изиграха равностоен първи рунд, в който Букър започна по-активно, но след средата българинът започна да вкарва своя ляв прав. Превъзходството на Кобрата започна да личи във втория рунд, в който влизаха и десните прави, докато опонентът му разчиташе на удари в тялото.

 

Кубрат започна силно и третия рунд като вкара бързо няколко удара в главата на Букър, а американецът контрираше с леви крошета.

 

Пулев бе по-активният, а на почивката лекарите започнаха да третират дясното око на Букър, което бе подуто.

 

В четвъртия рунд Букър изненда Кобрата с дясно кроше, но края на тази част българинът натика противника си до въжетата и му вкара силни крошета.

 

В петия рунд започна да личи изтощението на бившия затворник, който все повече бе притискан в ъгъла от мощните удари на Кубрат.

 

В шестия рунд сякаш Букър се пробуди и след като получи няколко крошета отвърна с два десни удара в целта. Българинът обаче отвърна подобаващо и в следващите три рнда принуди Букър да изпадне в глуха защита. Букър обаче доказа, че носи на бой и все не достигаше последният удар, който да го свали на пода.

 

В крайна сметка двубоят завърши с предвидените 10 рунда, в които Кобрата показа голямо превъзходство над опонента си и записа своята 28 победа от 29 мача на професионалния ринг. Резултатът бе повече от категоричен - съдиите присъдиха 99-91, 98-92 и 98-92.

 

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна