IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
18:02 | 10 ноември 2019
Обновен: 03:28 | 17 април 2024

МФК Тича спечели първото издание на Детска футболна лига "Варна"

МФК Тича завърши с пълен актив от 24 точки

По материала работи: Слав Велев
МФК Тича спечели първото издание на Детска футболна лига "Варна"

 

МФК Тича спечели първото издание на Детската футболна лига "Варна". Надпреварата за таланти, родени 2011 и 2012 г., се организира съвместно от Зоналния съвет на БФС и Аматьорската мини футболна лига, като всички двубои от 8-те кръга се проведоха на терените на стадион "Спартак". Участие в турнира взеха пет отбора, които се срещнаха по два пъти помежду си.

 

МФК Тича завърши с пълен актив от 24 точки, след като спечели всичките си 8 двубоя, а общата му голова разлика е 102:23. Треньор в тази възраст е Диян Такиев.

 

На втора позиция в детската лига с 16 точки завърши отборът на Юнак, който е воден от Валери Целов. Трети с 11 точки са талантите на Спартак, а техен треньор е Милен Николов. Воденият от Живко Бояджиев и Иван Найденов тим на Олимпик е четвърти, а на пето място е най-скоро създадената варненска школа - Възраждане, с наставници Мирослав Марков и Георги Филипов.

 

Всички малчугани от отборите получиха медали, а за самите отбори бяха предвидени и купи, както и тренировъчни пособия.

 

Напролет предстои второ издание на Детска лига "Варна", като се очаква в нея да се включат повече отбори.

 

Коментари

Новини Варна