IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
16:05 | 13 ноември 2019
Обновен: 21:23 | 25 април 2024

Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме

Средствата ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението

По материала работи: Слав Велев
Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме

Стадион „Варна“ ще бъде завършен навреме, като средствата за това ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението. Това каза за Медийна група „Черно море“ изпълнителният директор на Спортен комплекс „Варна“ г-н Марин Митев.

 

Повод за това изявление е информация, оповестена в интервю от директора на дирекция „Спорт“ към община Варна Кристиан Димитров, че вариантите за завършването на стадион „Варна“ са два - от собствениците на съоръжението в апортната сделка с общината или с държавно финансиране.

 

За медията ни г-н Митев  коментира, че стадионът ще бъде завършен навреме, а средствата в рамките на 60 млн. без ДДС ще бъдат осигурени от собствениците на съоръжението, без да се пипат терените от апорта.

 

Стадион „Варна“, който ще бъде сред най-модерните на Балканите, е едно от четирите съоръжения, с които България ще кандидатства заедно с Румъния, Гърция и Сърбия за домакинство на европейско и световно първенство по футбол, съответно през 2028 и 2030 година.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна