IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
15:53 | 16 ноември 2019
Обновен: 13:49 | 20 април 2024

Стоичков: Българите не сме расисти!

Всичко стана заради една групичка тъпаци!

По материала работи: Пламен Янков
Стоичков: Българите не сме расисти!

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за британското издание "Дейли Мейл", в което отново коментира расистките прояви на българските фенове по време на евроквалификацията с Англия (0:6).

 

"Сега съм много щастлив, защото съм в моя Маями. Но в онази вечер се почувствах много зле. Плаках, защото трябваше. Моята страна е хубава. Играл съм на този стадион много пъти и никога не съм чувал расистки обиди. Никога. Този проблем не съществуваше. Всичко това стана заради една групичка тъпаци. Българите са скромни, отнасят се с уважение към другите нации. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея. Твърде много се говори за този инцидент, нужни са мерки", коментира Стоичков пред изданието, цитиран от dnes.bg.


"Българският национален отбор сега не е добър. Тъжно е, но е истина. В миналото имахме играчи с характери, които играеха във водещи първенства като Бербатов в Англия, Балъков в Германия, Мартин Петров в Англия и Германия, Трифон Иванов в Испания и Австрия и Стилиян Петров в Шотландия и Англия. Сега националният ни отбор изживява труден период, но това важи за целия български футбол. Нямаме добри играчи. Клубните ни отбори също са слаби. Нямаме нито един футболист, който да играе в някое от водещите пет първенства в Европа. Спадът не е от вчера, но не знам точно каква е причината. В края на краищата, аз съм в Маями", каза още Стоичков.

Коментари

Новини Варна