IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
09:44 | 19 ноември 2019
Обновен: 17:03 | 18 април 2024

„Черно море“ прекъсна серията на „Дунав“ (Рс)

Варненският волейболист Дани Милушев не спаси русенци с 31 точки

По материала работи: Борис Проданов
„Черно море“ прекъсна серията на „Дунав“ (Рс)

Волейболистите на „Черно море“ (Варна) записаха втори успех в Суперлигата, като се наложиха над „Дунав“ (Русе) с 3:2 (19:25, 20:25, 25:22, 25:21, 15:13) гейма в двубой от шести кръг, изигран в крайдунавски град. Така "моряците" прекъснаха победната серия на русенци, които имаха три поредни успеха, предаде bgvolleyball.com. 

 

„Черно море“ е на 10-о място с 4 т. (2 победи, 4 загуби), „Дунав“ е четвърти с 11 т. (4 успеха, 2 поражения). 

 

„Много труден и тежък мач, изпълнен с напрежение. В първия гейм имахме възможност да го спечелим, но не успяхме. Успяхме да проявим възможностите си в мача едва в третата част. Тогава пролича, че сме в по-добра форма, бяхме по-свежи и това оказа своето влияние. Надиграхме Дунав с правилна игра, която бе заложена  в нашите предварителни планове и с изпълнение на тактическите задачи. Хванахме правилния ритъм и като цяло може да се каже, че влязохме в мача в третия гейм. За съжаление в тайбрека се контузи либерото ни Антон Василиев, който принудително напусна играта. Пожелаваме му бързо възстановяване. Поздравявам момчетата с показания дух и извоювания успех“, заяви след мача треньорът на „Черно море“ Юли Тупанков.

 

„Изпуснахме много важен мач и то на собствен терен. Ако бяхме победили, си гарантирахме влизате в плейофите на Суперлигата. Поведохме с 2:0 гейма, но може би след това водачество допуснахме отпускане. Явно решихме, че мачът е в наши ръце, но не беше така. Съперникът се върна в играта, поздравления за това и за играта му. В тайбрека не показахме съвкупността от непримирима игра и отборния дух, с който печелим в последно време и тимът на “Черно море“ спечели. Но за съжаление има и такива мачове, като ще трябва да направим генерални изводи от това. Влизаме в тежка серия от трудни домакинства и гостувания и се надяваме да излезем от тази ситуация“, коментира на свой ред играещият треньор на „Дунав“ (Русе) Дани Милушев, който е легенда на „Черно море“ и националния тим по волейбол.

 

Най-резултатен бе Калоян Балабанов с 20 т. (1 ас, 2 блокади), Явор Генов добави 19 т. (1 ас, 1 блокада). Емилиян Георгиев приключи с 16 т. (9 аса, 1 блокада). Дани Милушев приключи двубоя като топреализатор с 31 т., от които страхотните 15 аса и 2 блокади. 

 

В следващия кръг варненци срещат „Пирин“, а „Дунав“ гостува на „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница). Двубоите са на 22 ноември (петък). 

 

Прочетете още: Варненци обраха медалите в два турнира по киокушин в Шумен

 


 

Коментари

Новини Варна