IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
13:45 | 19 ноември 2019
Обновен: 02:47 | 20 април 2024

Два подиума за Варна на мотокрос в Бобошево

Повече от 10 000 души гледаха стартовете

По материала работи: Борис Проданов
Два подиума за Варна на мотокрос в Бобошево

Повече от 10 000 души станаха свидетели на 63-тия пореден традиционен мотокрос в Бобошево. Събитието се провежда от 1956 г. досега без прекъсване, отбелязват организаторите.

 

Майкъл Иванов (КТМ) беше решил да кара в МХ1, а не както през целия сезон в МХ2, но въпреки това показа, че се намира в отлична форма и изпревари конкурентите и в двата манша. След него на подиума в МХ1 се качиха Алекс Димитров („Моторспорт Варна“, „Хонда“), който за първи път участва в този клас, но си тръгна с купата за втората позиция в класирането. Любомир Васев („Ямаха“) завърши трети.

 

За МХ2 Димитър Грозданов (КТМ) се качи на най-високото стъпало на подиума. Виктор Бориславов („Моторспорт Варна“, КТМ) и Хакан Халми (КТМ) останаха след него на втората и третата позиция.

 

Президентът на БФМ Богдан Николов връчи специален приз на кмета на Бобошево Крум Маринов за отличната организация като домакини и му пожела мотокроса в Бобошево да продължи още много години. Всички състезатели, които се качиха на подиума, получиха и по една дамаджана с местно производство червено вино.

 

Прочетете още: Купа за Варна на републиканското по мотокрос

Коментари

Новини Варна